CUPRA отбелязва първата си годишнина, като все още предстои да разкрие най-зашеметяващия, динамичен и привлекателен автомобил; концептуалният автомобил CUPRA Formentor.

CUPRA празнува първата си годишнина с концептуалния автомобил CUPRA Formentor.

Първата година от дейността на CUPRA доказа своя потенциал на пазара, като продажбите през 2018г. са с 40% повече в сравнение с предходната година, с продадени до 14 400 единици. След пускането на първия си модел, CUPRA Ateca, сега планът на марката да удвои продажбите през следващите три до пет години ще се материализира с пускането на CUPRA Formentor

CUPRA CUV Formentor parked building view

Уейн Грифитс, главен изпълнителен директор и член на борда на CUPRA, подчерта, че „Настоящият успех на CUPRA е ясно отражение на популярността на марката на пазара“. Грифитс също така заяви: „Отговорът на CUPRA надхвърля всички наши очаквания и ние искаме да продължим да консолидираме тази специална марка, която печели най-взискателните автолюбители. Сега е моментът да дадем пълна газ с CUPRA. "

С ослепителен екстериорен дизайн, който незабавно улавя вниманието, интериор, който обгръща водача и пътниците и интегрира най-новите технологии и задвижващ механизъм, който осигурява добросъвестно изпълнение, CUV CUPRA Formentor е прозорец към бъдещето на спортна марка с висока производителност..


Автомобилът обединява предимствата на лек автомобил с качествата на SUV, в момент, когато CUV сегментът бележи невероятен растеж. Той демонстрира амбицията, експресивността и вдъхновението, които брандът на спортните автомобили носи в своята същност и подчертава позицията на CUPRA като технологична марка с поглед към бъдещето.

 Създаден да бъде забелязан

Това е първият модел, разработен специално за марката.

CUPRA Formentor е концептуален авбомобил с характер, проектиран така, че да бъдат подчератни разнообразните му качества, последна дума в изискаността, която излъчва емоция.

Новият CUPRA Formentor е по-близо до земята, за да подчертае своя споретн дух, с визуален акцент, ориентиран към задната част на автомобила, като в същото време подчертава дължината на капака и неговите динамични пропорции.

Силните дизайнерски акценти в CUPRA Formentor са красотата на нейните пропорции, силата на нейните линии, усъвършенстването на повърхностите и възвишената цветова концепция. Наистина вярвам, че CUPRA Formentor вдъхновява чистото желание” - каза Алехандро Месонеро-Романос, главен дизайнер.

Двутонният корпус напомня на здрав автомобил с висока проходимост, но дизайнът на CUPRA Formentor използва естетическата визия, която олекотява силуета. За разлика от закаленото, грубо покритие на традиционен SUV, CUPRA Formentor представя дизайн, който значително усилва качествата на екстериора.

Чувството за високо качество е подсилено с интегрирането на концепцията за задни безкрайни светлини, която увеличава отличителния външен вид на задната част на автомобила, докато цялостният дизайн се подчертава от изключителния цвят матово петролно синьо.

Интериорна изтънченост

Изключителният външен дизайн на CUPRA Formentor е съчетан с висококачествен интериор. Купето на автомобила осигурява усещане за модерен и спортен дух, с уникалната визия на марката CUPRA.

От момента, в който отворите вратата и уникалната светлина за добре дошли се прожектира, до  волана на CUPRA и кожените седалки, пътниците на CUPRA Formentor се наслаждават на висококачествен интериор, който обгръща водача и пътниците му.

Арматурното табло сякаш плава, осигурявайки хоризонтална линия от всяка врата в предната част на купето, като помага да се увеличи максимално изразителността на автомобила. Интериорната употреба на тъмни хромирани и черни акценти с висок гланц спомага за премиум усещане в купето. Спортните седалки, дават усещане за лекота, като в същото време подчертават характеристиките на CUV CUPRA Formentor, тъй като водачът седи по-ниско, в по-ергономична позиция.

Технологиите са начело в автомобила с интегрирането на цифрово табло, поставящо цялата необходима информация за шофиране точно пред водача, и 10-инчова панорамна навигационна система, осигуряваща почти безкраен източник на функционалност и свързаност за пътниците.

Проектиран за бъдещето: Спортен автомобил с хибриден двигател

Интегрира най-новите технологии за най-уникалното шофиране.

CUPRA Formentor е проектиран да изведе марката в бъдещето, като включва една от най-модерните системи за задвижване и осигурява представяне според изискванията на CUPRA  по устойчив начин. Задвижването на CUPRA Formentor се осъществява с високопроизводителен хибриден двигател, който е проектиран да отговаря на съвременните изисквания за производителност и ефективност и да стартира електрифицирането на марката.

Смесването на технологията на усъвършенствания хибриден бензинов двигател с висока производителност, с висока мощност и въртящ момент на електрическия мотор, позволява на CUV CUPRA Formentor да надмине очакванията на водача.

Свързан с DSG трансмисия с двоен съединител, общата мощност от 180kW/245PS се доставя безпроблемно на колелата. Интелигентната настройка на шасито DCC и заключването на диференциала означават, че автомобилът се справя величествено без значение какви са условията на шофиране или стила на шофиране, тъй като водачът насочва автомобила с неговото прогресивно управление.

Въпреки че новата CUPRA Formentor е разработена да предлага най-високите нива на динамика, комбинацията от електрическа и горивна енергия, позволява на автомобила да намали общия разход на гориво и значително да намали въглеродните емисии. И с предимството на голям акумулатор, CUPRA Formentor може да бъде управлявана в чисто електрически режим до 50 км в новия WLTP цикъл (еквивалент на обхват от около 70 км в NEDC цикъл).

Хибридът CUPRA Formentor ще направи своя световен дебют на Автомобилното изложение в Женева, където обществеността ще може да види концептуалния автомобил за пръв път и да вкуси от високата производителност на бъдещето на марката.