Martorell, 18/03/2015. - През 2015 г. SEAT ще наеме 100 инженери. Съобщението бе направено днес от президента на Изпълнителния комитет на SEAT Юрген Стакман по време на представянето на резултатите за 2014 г. Процесът на подбор на кандидатите ще започне през следващите няколко дни и одобрените  ще се присъединят към компанията постепенно през следващите шест месеца до октомври 2015 г. Това наемане на нови служители ще доведе до 10% увеличение на сегашния брой от 900 души в техническия център на SEAT (CTS), достигайки общо 1000 висококвалифицирани служители в годината на неговата 40-годишнина.

100-те инженери ще подсилят проектите,   разработвани в момента в CTS, особено в областта на електрониката, каросерията и разработката на двигатели за SEAT и Volkswagen Group. Перспективните кандидати трябва да имат високи инженерни квалификации във всяка специалност, както и отлично владеене на английски и немски език.

CTS е единственият център за проектиране и развитие в Южна Европа и направи SEAT номер 1 в индустрията за научноизследователска и развойна дейност в Испания, като за тази цел са предвидени около 300 милиона евро. Устройствата CTS, разположени до производствения завод Martorell, действат като център на иновациите и правят SEAT единствената  пълно обхватна автомобилни компании в Испания. През 2014 г. CTS разработи повече от 200 проекта за SEAT и други марки на Volkswagen Group.

Тези 100 инженери ще бъдат добавени към 800-те служители, наети от SEAT през изминалата година, поради увеличаване на производството в завода Martorell и успеха на семейство Leon.