Луис Комас Мартинес де Тейада (Барселона, 1960 г.) е назначен за заместник-председател на SEAT за правни въпроси и управление от 1 април 2017 г. От това ново вицепрезидент Comas ще ръководи правните въпроси на компанията, както и областта на Управление, риск и съответствие (GRC), създаден през 2011 г., за да подсили развитието на бизнеса по строг, прозрачен и честен начин. Comas ще продължи да служи като главен съветник на SEAT и на Volkswagen Group в Испания и ще запази своята отговорност като секретар и юрисконсулт на Съвета на директорите на SEAT.

Новият вицепрезидент на SEAT притежава юридическа степен от университета в Барселона и завършва следдипломна квалификация от Института за европейски изследвания в университета Libre de Bruxelles и от Харвардското училище по право в Бостън. Комас започва своето сътрудничество със SEAT и Volkswagen през 1994 г. като външен адвокат и секретар на борда на директорите на компанията. По-късно той поема отговорността на Volkswagen Group в юридическите и корпоративни дела на Испания и на поста директор-секретар на SEAT, S.A., Volkswagen Audi España, S.A. и Volkswagen Navarra, S.A.

Комас заема новата позиция, след като компанията навлезе в консолидационна фаза и през годината на най-голямата си офанзива на продукти.

Луис Комас бе управляващ съдружник на PricewaterhouseCoopers, отговарящ за Landwell-PwC Испания и по-късно за световен управляващ партньор на PwC Legal. Комас също е работил в борда на големи компании, включително Хилтън Интернешънъл Холтс, ITT Automotive, Междуправителствена група от компании, Gedas Iberia или The Lowe Group.

Назначаването на Comas за вицепрезидент по правни въпроси и управление съвпада с най-голямата офанзива на SEAT за продукти и фазата на консолидация на компанията, след като приключи миналата година с най-добрите финансови резултати в историята си, с рекордна оперативна печалба от 143 милиона евро.