Членът на Управителния съвет на Volkswagen Group, отговарящ за Човешки ресурси и организация, д-р Карл Хайнц Блесинг и икономистът-бизнесмен Джозеф Пике са нови членове на Съвета на директорите на SEAT от 1 януари 2017 г.

Блесинг е членът на Управителния съвет на Volkswagen Group, отговарящ за човешките ресурси и организацията

Карл Хайнц Блесинг (Eislingen / Fils - Баден-Вюртемберг, 1957) се присъединява към Volkswagen Group през януари 2016 г. Притежава докторска степен по социални и икономически науки от университета в Констанц. През 1984 г. започва своята кариера в Германския индустриален съюз IG Metall, където заема  отговорни длъжности като директор на организационния отдел. От май 1991 до август 1993 г. е генерален секретар на Социалдемократическата партия на Германия (SPD). Преди да се присъедини към групата "Фолксваген", Блесинг бе председател на производителите на стомана Dillinger Hütte и Dillinger Hütte Saarstahl (DHS).

Бившият испански министър Josep Piqué също ще председателства Комитет за Одит, Съгласуване и Добро управление (ACGGC)

Josep Piqué (Vilanova i la Geltrú - Barcelona, 1955) притежава докторска степен по икономика и бизнес администрация и юридическа степен от университета в Барселона, където е дългогодишен професор по икономическа теория. Пике е член на испанското правителство като министър на промишлеността, енергетиката и туризма (1996-2000 г.) и на външните работи и сътрудничеството (2000-2002 г.), между другото. От 2007 до 2013 г. е бил председател на Vueling Airlines, а през последните три години е бил втори заместник-председател и главен изпълнителен директор на OHL, испанска международна инфраструктурна група. Пике има близки връзки със SEAT от 2009 г., като член на външния консултативен съвет на компанията.

Освен това, като независим член на Съвета на директорите, Пике ще председателства и новия Комитет за Одит, Съгласуване и Добро управление (ACGGC), орган, който отговаря за надзора върху прилагането на политиката на SEAT за прозрачност, като се има предвид неговия статут, както и за гарантиране прилагането и мониторинга на организационните модели, разработени в дружеството, в интерес на насърчаването на добро управление, предотвратяване на риска и културата на съгласие, законосъобразни начини на действие.

Този нов комитет на Съвета на директорите на SEAT получи независима власт, достатъчно ресурси и подходяща структура за правилно наблюдение и контрол по въпроси, които го засягат. Решението за създаване на този комитет бе взето в рамките на ангажимента, поет от SEAT по отношение на цялата организация, която извършва дейността си, като се съобразява със съществуващото законодателство и етичните ценности.

Съветът на директорите на SEAT е председателстван от д-р Франсиско Хавиер Гарсия Санц, а членовете включват Оливър Блум, Лука де Мео, Бернд Остерлох, д-р Стефан Пиех, Марк Филп Порше и Клаус-Герхард Волпер, освен д-р Карл Хайнц Блесинг и Жозеп Пике. Луис Комас е секретар на Съвета и Юрисконсулт.