SEAT вече има място за новата си локация в центъра на Барселона. Производителят на автомобили ще открие уникална концепция на ъгъла на Paseo de Gracia и Avenida de Diagonal, на пресечката на двете големи артерии на града, чиято цел е да се превърне в еталон в културния живот на Барселона и да даде на посетителите прозрение за иновативна марка. Новата локация е планирана да отвори врати в края на 2018 година.

SEAT е наела 2 600 квадратни метра от собственика на сградата, KKH Property Investors, намиращи се в  приземния и 1, 2 и 3 етажи. Проектът ще бъде до голяма степен създаден, разработен и изпълняван от компании, които характеризират икономиката на града, културната и дизайнерска среда.

Новото пространство ще се интегрира в културната програма на града и ще покаже ангажимента на SEAT към Барселона.

Новото многообразно пространство на SEAT в Барселона ще бъде създадено с ясната мисия да се интегрира пълноценно в културния и икономически живот на града и се стреми да бъде място за среща на новите тенденции и таланти на града. В този смисъл ще има общо място за провеждане на културни мероприятия, изложби, концерти, нестандартни магазини и всякакви дейности за укрепване на връзките на бранда с града, както и гастрономически ъгъл, зала за съвместна работа, всички със онези стойности, които свързват SEAT с града.

“The new space is our tribute to Barcelona. We are a brand ‘Created in Barcelona’, and we have grown in and with the city, and this project is further proof of our firm commitment. This unique space will be our headquarters in Barcelona, form part of and play an active role in the cultural life of the city, and have a clearly international focus”, обясни президентът Лука де Мео.

В новите помещения посетителите могат да се запознаят и да закупят последните разработки на SEAT и да изпитат най-доброто при личното шофиране. Вицепрезидентът на SEAT за продажби и маркетинг Уейн Грифитс посочи, че “new sales formats can be experimented in this space by integrating the latest technology, in order to offer a unique product and brand experience, both physical and digital, which will enable us to display and sell our most appealing, ambitious models”.

Пространството ще бъде разположено на ъгъла на Paseo de Gracia и Avenida de Diagonal, в пресечката на двете големи артерии на града

Strengthening ties with Barcelona

Новото пространство на SEAT е още един пример за ангажираността на марката към Барселона. През декември миналата година компанията и градският съвет подписаха споразумение за насърчаване на иновациите, устойчивата мобилност и набирането на даровити хора. В рамките на това споразумение през април миналата година бе открита новата Метрополия на SEAT: Лаборатория Барселона в Стена 01 на града е лабораторията, която се стреми да разработи интелигентни решения за бъдеща мобилност. С днешното съобщение, до края на 2018 г. SEAT ще отвори ново пространство в Барселона.

SEAT приключи 2016 г. с най-добрите финансови резултати в историята си, а през първата половина на тази година е на път да поддържа тази положителна тенденция след постигането на най-високите си продажби от 2001 г. насам, с увеличение от 13,7%.