Share

Martorell, 18/10/2016. - SEAT Accelerator by Conector, ускорителят, специализиран в автомобилната индустрия, промотиран от SEAT и Conector, избра шестте проекта, които ще включи в първата си програма за ускоряване. След обширен процес на подбор, анализатори на Conector номинираха осем предприемачи от 42-те предложения, които да участват в Деня на стартиращи фирми и да представят проектите си в седалището на SEAT на 7 октомври. В края на настоящия кръг от гласуването Изпълнителният комитет, партньорите и наставниците на Conector избраха шестте стартиращи фирми, които ще участват в първата програма за ускоряване на SEAT Accelerator by Conector.

Избраните стартиращи фирми за тази първа програма за ускоряване са:

/ Boonder: технология, която позволява директна и надеждна връзка между отделните устройства в самостоятелни автомобили.

/ GOI: фирма за съвместна икономия, свързваща частни и професионални шофьори с хора, които трябва да извършат доставка.

/ Innroute: цифрова платформа, която използва геолокация, за да позволи на логистичните оператори да продават наличната площ в своите камиони.

/ Open Car: софтуер, който позволява на самостоятелни автомобили да се споделят, когато не се използват от техните собственици.

/ Pulp Car: пазар, където частни лица могат да продават употребявани автомобили по сигурен, поверителен и лесен начин.

/ Valeet: приложение за осигуряване на паркинг услуги при поискване.

Първата програма за ускоряване на SEAT Accelerator by Conector е насрочена за пет месеца. През този период предприемачите ще получат работно място в SEAT, ще посещават седмични обучения, ще се възползват от услугите, предоставяни от фирми-доставчици на стойност над 100 000 евро, ще получат индивидуална помощ и мониторинг от SEAT и Conector. Освен това, всяка стартираща фирма ще има група наставници, експерти в различни области  за съвет по ключовите аспекти на всеки бизнес модел на циклична група и срещи един с друг.

Целта на програмата е да гарантира, че проектите ускоряват растежа и продажбите си. Преди да приключи процесът на ускоряване, предприемачите ще представят своите проекти на Ден за демонстрация, частен инвестиционен форум, на който присъстват водещите инвеститори и бизнес меценати от в страната

SEAT Accelerator by Conector е оформена в рамките на етапа на преобразуване, който се осъществява в автомобилния сектор. Визията на SEAT за бъдещето на мобилността е connected кола в основата на опита на потребителя. В този смисъл, SEAT иска да бъде водещ в областта на свързаността и цифровизацията и да осигури най-лесния опит в мобилността. По тази причина компанията създаде екип за лесна мобилност - многостранен тим, който е готов да поведе трансформацията на SEAT по отношение на цифровизацията и научно-изследователската и развойна дейност, опита на клиентите и развитието на бизнеса.

Conector е ускорител на стартираща фирма, популяризиран от някои от най-известните предприемачи в областта на технологиите в Испания. Неговите членове са Карлос Бланко, основател на Nuclio VB и Akamon и сочен за най-добрия предприемач в Испания и най-добър бизнес меценат през 2014 г .; Жерар Олийе, основател на Antai и BeRepublic; Марк Рос, основател на AftershareTV и 60dB; Марк Видал, основател на Idodi VC; Мигел Висенте, основател на Antai, LetsBonus и Wallapop;Ристо Меджид, основател на AftershareTV; Ксавие Вердагер, основател на Imagine; и Елизабет Мартинес, главен изпълнителен директор на ускорителя. Conector е създаден с цел насърчаване и подпомагане на предприемаческата екосистема на Испания чрез подкрепа на проекти и предприемачи в цифровия сектор (интернет, мобилни и нови технологии). Conector има повече от 150 ментори от цяла Испания, които са експерти в различните области на цифровия сектор и ускориха на над 70 стартиращи фирми.