Martorell, 16/10/2015. - Мериксъл Кастелс пристига рано всяка сутрин сияеща в училището SEAT за стаж в Барселона, а нейната мотивация е голяма. Тя е една от 74-те нови ученика, които успяха да получат място този семестър в двойния център за професионално обучение, а в нейния случай - да изучават електро механичните съоръжения за поддръжка. Мериксъл разбира и се чувства много щастлива - тя е избрана от 1,072 кандидати.

"Отначало не можех да повярвам", признава Мериксъл, "но когато разбрах, че е вярно, скачах от радост, бях толкова щастлива". В допълнение, този семестър тя е в един от класовете с най-голям брой ученици през последните години, все повече интересуващи се от обучение в тригодишен курс, позволяващ им да комбинират теоретично и практическо обучение и да получат парично възнаграждение.

Днес е специален ден. Мериксъл ще се срещне с Хавиер Перец отговарящ за инсталационната поддръжка в завода Martorell и ученик в същото училище преди повече от 20 години. Разхождайки се в залите, виждали го да расте като ученик в продължение на три години, Хавиер обяснява, че това е мястото, където научава стойността на "упорита работа, отдаденост и внимание към детайла", прилагана от него ежедневно в работата.

Те се представят един друг след час по теория. Никога не са се срещали, но споделят същата амбиция - да работят в SEAT. Хавиер вече постигна това; Мериксъл, от друга страна, би искала да работи в Ремонтен гараж, съоръжение, където има "много роботи и технологии. Това ми харесва най-много - работата с роботите, програмирането им, променящите се части ...

Докато вървят през учебните съоръжения, Хавиер  предлага съвет на младата ученичка. "Възползвайте се от времето си тук, забавлявайте се и работете здраво. Ако всичко върви добре, в края ще получите работа в SEAT ". Мериксъл се стреми да следва същия път като Хавиер и както 93-те млади надежди вече са присъединени към компанията с договор от отворен тип през двете години от въвеждането на системата за двойно професионално обучение. Денят свърши, и двамата си тръгват, а сбогуването им един с друг е с ясно послание - "Виждам те в SEAT".