Martorell / Verona, July 3, 2015 – SEAT спечели договор за доставка на нови автомобили Leon за автомобилния парк на италианските полицейски сили, Държавна полиция и Карабинери. Първите 206 превозни средства ще бъдат предадени във Верона този петък, като първоначалните 106 служебни автомобила ще бъдат доставени на Карабинери, а още 100 ще бъдат доставени на Държавна полиция. Като цяло договорът включва възможността за 4000 автомобила през следващите три години. Досега са взети поръчки за 925 автомобила, разделени между 475 "пантери" (Държавна полиция) и 450 "газели" (Карабинери).

Това означава, че за пръв път и двете полицейски сили са направили търг и са избрали един и същ бранд и една и съща кола. Основните фактори в това решение са ниските стойности на разхода на гориво и емисии на Leon, както и високото му качество и отличните общи разходи за притежание  - всички основни компетенции  на бранда SEAT.

"За нас е чест доверието на италианската полиция в SEAT и Leon. Ние сме много горди, че можем да допринесем за обществената безопасност благодарение на надеждни, сигурни и висококачествени превозни средства ", казва Юрген Стакман, президент на Изпълнителния комитет на SEAT. "Договорът е добър пример за големия успех и ръст на бранда SEAT в сектора на автомобилния парк".

Общото ниво на бизнеса за автомобилния парк, осъществено от международния испански бранд през 2014 г., е нараснало с 33% до 68 900 автомобила, което значително допринася за 10% ръст на продажбите миналата година. Новото семейство Leon е ключово за този успех и версията на Leon СТ се радва на особено голямо уважение като кола на автомобилния парк. Паркът на SEAT постигна значителен ръст основно на големи европейски пазари като Германия, Испания, Обединеното кралство, Франция и Италия.

Защита на бронята за допълнителна безопасност

Базата на новите италиански полицейски коли е осигурена от Leon с пет врати, задвижвана от мощната версия на 2.0 TDI двигател с мощност от 110 kW / 150 к.с. Превозното средство на право охранителните органи се нуждае от отлична теглителна мощност, осигурена от висок въртящ момент, тъй като предният край на Leon ще бъде брониран срещу огън с малки оръжия.

Специалните безопасни гуми са допълнителна характеристика на автомобилния пакет, като окачването е идеално пригодено. Италианските сили за сигурност ще одобрят леката динамика на Leon. Обслужващото превозно средство е снабдено с предупредителни и алармени светлини, радио и комуникационно оборудване и носители на оръжия. Задната седалка разположена като защитена "клетка на затворници", като полицаите седят на предната страна, защитени от преграда.

Тестове за издръжливост с "пантерите" и "газелите"

Разширени прототипни тестове бяха проведени с две превозни средства с кодово име "газела" и "пантера", а изчерпателното изпитание за издръжливост осигурява   качеството на автомобилите, гарантирайки, че могат да издържат суровите и трудни условия в ежедневна употреба. Бронираната врата беше отворена и затворена 100 000 пъти. След това двете превозни средства се движеха непрекъснато 30 000 километра, като спираха само за зареждане с гориво и почивка на водачите. Основните автомобили за новите италиански полицейски коли се произвеждат в завода на SEAT в Martorell, близо до Барселона. След това се прехвърлят в Chivasso, Италия за по-нататъшно адаптиране в N.C.T. - Nuova Carrozzeria Torinese, компания, която е преобразувала повечето от полицейските автомобили в Италия от 2003 г. насам. Този процес се одобрява и в него участват експерти на SEAT и Volkswagen Group Италия.