Share

Martorell, 26/08/2016. - Уейн Антъни Грифитс (Dukinfield, Обединено кралство, 1966 г.) е назначен за изпълнителен вицепрезидент на SEAT за продажби и маркетинг, считано от 1 септември 2016 г. Грифитс поема от своя предшественик д-р Андреас Оферман (Opladen, Германия, 1956), който е назначен за нов член на борда за продажби, маркетинг следпродажбено обслужване в Bentley. Новият вице-президент на SEAT за продажби и маркетинг, ръководител на продажбите в AUDI AG в Германия, ще се отчита директно пред президента на изпълнителния комитет на SEAT Лука де Мео.

Синът на дилъра на автомобили, Грифитс започва да работи в семейния бизнес, преди да изучава международния мениджмънт и немски език в Лийдс. Новият вицепрезидент за продажби и маркетинг вече е работил в SEAT в продължение на две години, от 1991 до 1993 година.

Президентът на SEAT Лука де Мео коментира периода на д-р Оферман и приветства Уейн Грифитс.  “Нашите продажби са нараснали с 25% от 2013 г. насам с д-р Оферман, отговарящ за отдела за продажби и маркетинг на компанията и поддържат положително темпо през 2016 г. Бих искал да му благодаря за неговото увлечение и ангажираност. Грифитс ще застане начело в областта на продажбите и маркетинга в изключително вълнуващо време за SEAT и автомобилната индустрия. Започнахме най-голямата офанзива на продукти в нашата история с Ateca и той ще се заеме с новите потребности на клиентите в областта на свързаността и мобилността”.

Кариерата на Грифитс е тясно свързана с Volkswagen Group. Започва работа в AUDI AG в Инголщад през 1989 г. След престоя си в SEAT той се завръща в Audi през 1993 г., където изпълнява различни ръководни функции в новосъздадения отдел Маркетинг и Продажби, включително управление на продажбите за пазарите на Испания, Португалия и Гърция в седалището на компанията. След това Грифитс е назначен за член-асистент на борда за маркетинг и продажби. От 1997 до 1998 г. е ръководител на отдела за международни продажби на дребно.

От 1998 г. Грифитс заема редица ръководни позиции в отдела за продажби на AUDI AG, включително отговорността за северните и западните европейски и отвъдморските райони за продажби. От 2005 до 2013 г. отговаря за продажбите на европейските експортни пазари, докато не е назначен за ръководител на продажбите в AUDI AG през февруари 2013 г. в Германия. Под негово управление Audi стана лидер в високо ценовия сектор както в Европа, така и в Германия.

Уейн Грифитс се завръща в SEAT по време на растежа на компанията. Доставките на SEAT нараснаха с 0,2% през първата половина на годината (общо: 216,800 автомобила), а дори и преди положителния ефект на Ateca, нарастват за четвърта поредна година. Комерсиалният успех на Leon (+ 8,2%) и Alhambra (+ 23,7%), както и пазари като Турция (+ 69,6%), Швеция (+ 45,6%), Австрия (17,7% ) увеличиха продажбите на бранда през първите шест месеца на годината.