Martorell, 10/02/2016. - SEAT отново е признат за една от най-добрите компании в страната, за работа, получавайки сертификата "Най-добър работодател 2016". След като получи сертификата през миналата година, компанията все още е единственият автомобилен производител в Испания с този сертификат за върхови постижения.

След задълбочено изследване, най-големият работодателски институт, компания, която от 1991 г. насам е сертифицирала в световен мащаб най-добрите условия, които работодателите създават за своите работници, заключи, че SEAT предлага отлична работна среда. Институтът подчерта иновационните програми на SEAT за млади таланти, както и разнообразните програми за развитие, създадени от компанията.

Според изпълнителния вицепрезидент по човешките ресурси Ксавие Рос "SEAT се стреми да създаде отлична среда, благоприятна за личното и професионално развитие. Получаването на сертификат "Най-добър работодател" за втора поредна година подкрепя  насочването ни в правилната посока и потвърждава нашия ангажимент за качествена заетост ".

Какво прави SEAT водещ работодател

SEAT непрекъснато търси млади таланти за различните отдели на компанията. Това се постига чрез провеждане на разнообразни инициативи за набиране на персонал, които допринасят за  заетост, от стажантски програми, докторантури и специални програми за млади инженери, до двойно професионално обучение. Една от забележителните програми е Start-up Europe, която даде на близо 20 младежи възможност да получат достъп за тяхната първа практика в SEAT, последван от временен международен стаж в различните брандове на Volkswagen Group. През последната година повече от 900 млади таланти се присъединиха към SEAT чрез една от многото програми, предлагани от компанията.

За да подпомогне развитието на служителите, компанията разполага с широк спектър от програми за обучение, от които Институтът за висши служители отличава обширно техническо обучение, лидерски и езикови умения. SEAT насърчава и други инициативи като международен опит и персонални програми за професионално развитие. Компанията инвестира средно 14 милиона евро годишно в обучение.

Да бъдеш отличен работодател включва и други начинания, като ангажиране на работната сила в политиката за корпоративна социална отговорност чрез действия за солидарност или стартирането на иновативното приложение mundoSEAT, специално създадено, така че служителите на SEAT, както и феновете на бранда, могат да получават най-новата информация за компанията от своите мобилни телефони. През 2015 г. беше организиран специален Ден на семейството - открито събитие в помещенията на Martorell, където служителите на SEAT имаха възможност да поканят приятелите си и членове на семейството, да разгледат работното им място. По време на събитието, високо оценено от Института за Най-добри работодатели, бяха организирани няколко развлекателни занимания,   предоставящи на участниците по-добро разбиране за бранда и фабриката Martorell. С тази инициатива компанията потвърди своя ангажимент към работниците и техните семейства.