Barcelona, 20/02/2016. - SEAT, Samsung Electronics и SAP SE създадоха технологичен съюз за разработване на бъдещи проекти за свързания автомобил. На последната 11-та среща на Mobile World Congress (МБК) в Барселона трите компании представиха най-съвременните концепции, разработени чрез обединяване на иновациите и водещия в отрасъла опит.

През миналата година SEAT и Samsung сключиха споразумение за първоначални технологични решения, вече включени в някои SEAT модели. Тази година споразумението се укрепва с идването на SAP, световен лидер в корпоративните приложения, бизнес мрежите и Интернет на Нещата (IoT).

"Партньорството на Samsung с SEAT и SAP показва нашата ангажираност за разработване на иновативни решения за следващото ниво на свързания автомобил", каза д-р Инжон Рей, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на R & D, софтуер и услуги, Mobile Communications Business в Samsung. "Samsung се фокусира върху преодоляването на пропастта между потребителската електроника и автомобилната индустрия, като привлече най-новите мобилни технологии с най-съвременна технология за шофиране".


Според президентя на Изпълнителния комитет на SEAT Лука де Мео, "За SEAT свързването е ключов фактор. Този технологичен съюз с SAMSUNG и SAP укрепва целта на SEAT да стане еталон в областта на свързаността и преди всичко да се съюзи с най-добрите партньори, за да внедри нов бизнес за мобилните екосистеми".

 

"Осигуряването на мащабно и глобално решение на Интернет на Нещата за предизвикателството на градския паркинг изисква сътрудничество от пазарни иноватори като SEAT, Samsung и SAP", каза Бернд Лиукерт, член на Изпълнителния съвет на SAP SE, Продукти и иновации. "Като използва стандартната интеграция чрез SAP Vehicle Network (SVN) и SAP HANA Облачна платформа за Интернет на Нещата, SEAT има достъп до глобален опис  за паркиране на свързан " на улица " и извън улицата " паркинг, при който потребителят може да осигури плащания чрез Samsung Pay и да се наслаждава на по-безпроблемна интеграция с множество системи за поддържане на задно паркиране. Заедно работим, за да дадем възможност на обикновения потребител на градски паркинг, като полагаме основите за допълнителни услуги, свързани с превозните средства."

Винаги свързани автомобили!

Целта на този съюз е, докато пътуват потребителите да бъдат защитени и свързани. Екипите за научноизследователска и развойна дейност на SEAT, Samsung и SAP обединиха усилията си да представят няколко концепции за бъдещи свързани автомобили в MWC. Те включват:

• Приложение, което ви позволява да резервирате място за паркиране и ви дава възможност да платите услугата, без да напускате колата си

След успеха на платформата Samsung Pay в Южна Корея и САЩ, се очаква семплата, надеждна мобилна платежна услуга на Samsung да достигне европейския пазар през следващите месеци. През Q4 2015 SAP успешно стартира SAP Vehicles Network (SVN) в САЩ и Европа със Samsung Pay като стартов партньор, фокусирайки се върху ориентирани към превозни средства услуги като Присъединено паркиране и зареждане.

Съгласно това предположение, SEAT, Samsung и SAP са разработили бъдеща концепция, която може да бъде достъпна със SEAT ConnectApp. Планът е това приложение да позволява на потребителите да резервират място за паркиране от всякъде чрез разпознаване на пръстови отпечатъци, да води до мястото и автоматично да вдига бариерата за достъп при приближаване на колата. Когато водачът напусне паркинга, се предвижда плащането да се извърши директно от приложението, без той да напуска автомобила.

Тази футуристична концепция, която беше представена в MWC, е резултат от съвместно сътрудничество с оператора на паркинги Saba, членове на SVN (като EasyPark) и Mobile World Capital. В допълнение, това свързано автомобилно изживяване е част от инициативата "Mobile Ready". Демонстрацията на иновативния опит в контекста на реалния град подчерта предимствата на мобилните технологии за гражданите, индустрията и публичните институции; подкрепена от Mobile World Capital Barcelona, ​​инициативата за мобилно и цифрово трансформиране на обществото помогна за подобряване живота на хората в световен мащаб.

• Цифрово споделяне на ключове: "разрешение за пръстови отпечатъци за всеки, навсякъде, където използвате колата си"

Освен това в MWC, SEAT и Samsung представят еволюцията на миналогодишното предложение за Digital Key, което е решение за заключване и отключване на вратите, включване на климатичната инсталация, отваряне и затваряне на прозорците от разстояние, от смартфон или преносими технологии.

Иновативното решение през тази година е функция, достъпна във бъдеще в автомобил SEAT, даваща разрешение на друго лице да споделя колата, без да е необходимо да се прехвърля притежанието на ключа ѝ, дори и двамата водачи да се намират на различни места, Функцията се състои в предоставяне сигурно пълномощно за другото лице споделящо автомобила, чрез прехвърляне на виртуално копие на цифровия ключ на автомобила в смартфона или мобилното му устройство. Дава се ключ-дубликат на върха на твоите пръсти.

В дубликата на цифровия ключ може да се зададе ограничение във времето. Когато времето изтече възможността за споделяне завършва. Този проект за приложение включва и управлението на виртуалните бутони. В по-напреднал стадий на проекта има дори място за конфигуриране и ограничаване на редица функции на автомобила или характеристиката му, като например задаване на максимална скорост или определяне на режима на шофиране и за увеличение на  ефективността.

Mobile World Congress, най-голямата технологична витрина

Samsung и SEAT се присъединиха за втора поредна година в MWC. Това събитие се превърна в еталон в мобилната технология на телекомуникационния сектор в световен мащаб, а домакин е град Барселона, където е седалището на SEAT. Споразумението, постигнато миналата година със Samsung, бе подкрепено от споразумение със SAP и помогна ангажимента на SEAT да се превърне в еталон в областта на свързаността в автомобилната индустрия.

В MWC, SEAT показа автомобил,  представляващ бъдещата визия на свързан автомобил на щанда на SAP (зала 3, 3M41), включващ съвместни демонстрации от Samsung, SEAT и SAP.