Share

Barcelona, 19/07/2016. - SEAT и Conector обединяват усилията си за пускане в ход на специализиран ускорител за стартиращи фирми в автомобилната индустрия и мобилност. SEAT Accelerator by Conector ще популяризира пет стартиращи фирми в първоначалната си програма за ускоряване в офисите в SEAT в Martorell. Предприемачите ще получат подкрепа и помощ от автомобилния бранд и ще следват методологията на Conector.

В непрекъснатия ангажимент на компанията към иновации в автомобилния сектор чрез това партньорство SEAT цели да подкрепи ясно предприемачите, които намират нови решения за автомобилната индустрия и мобилността. Освен това Accelerator Concector консолидира своя ангажимент за партньорство с големи компании и насърчаване на корпоративните ускорители.

Според президента на SEAT Лука де Мео,“партньорства като това, което сме  достигнали с Conector, са в синхрон с нашата визия за бъдещето на компанията за насърчаване на екосистемата за мобилност. Новата икономика може да бъде разбрана само чрез сътрудничество с партньори и интегриране на платформи. Ускоряващите стартиращи фирми ще ни дадат възможност да обменим знанията и да получим достъп до най-добрите таланти. Насърчаваме цифровата трансформация на SEAT".

За Conector учредителният партньор Карлос Бланко "това споразумение между SEAT и Conector консолидира нашия ангажимент към корпоративните ускорители и показва, че фирмите се приближават постоянно към дигитален свят. Корпоративните ускорители са отличен инструмент за големите компании да ускорят дигиталната си трансформация, да участват в стартиращата екосистема и да придобият първа представа за новите технологични решения за техния сектор ".

SEAT Accelerator by Conector ще ускори проекти, които имат бизнес модел, включващ автомобилна индустрия, мобилност и логистика. Всички проекти трябва да бъдат предложени от доказана компания, да бъдат мащабируеми и да могат да се интернационализират, да имат продукт или услуга, които вече са на пазара, и да представят своите първоначални показатели за ефективността. Те също трябва да имат екип на пълно работно време и определен лидер.

Приложенията към програмата за ускоряване ще бъдат приемани от днес, 19 юли, до 19 септември. Всички предприемачи, които желаят да кандидатстват, трябва да използват уеб страница: www.conector.com/seat

Комисия, съставена от мениджъри на SEAT и партньори на Conector, ще подготви проектите за  представяне в деня на стартиращи фирми, събитие, когато членове на Conector, наставници и SEAT ще изберат петте стартиращи компании за ускоряване.

Избраните предприемачи ще бъдат пет месеца в офисите на SEAT в Martorell, работейки по тяхната стратегия за растеж и продажби, и ще постигат напредък в аспектите, изискващи подобрение, със своя съвет наставници, съставен от представители на Conector и SEAT. Освен това те ще получат съдействие от партньорските компании и ще се включат в една от най-добрите предприемачески екосистеми в страната.

Денят на демонстрацията ще се проведе в края на програмата за ускоряване, събитие, в което предприемачите ще представят своя проект на водещите фирми в страната, инвеститори и бизнес меценати за гарантиране на инвестициите. Това ще бъде и удобен случай да се идентифицират възможните взаимодействия между новосъздадените компании и SEAT.

SEAT Accelerator by Conector е първото корпоративно ускорение, произтичащо от партньорството между Talent Republic и Conector за ускоряване на цифровата трансформация на големите корпорации.