Share

Munich/Martorell, 08/09/2016. - Вицепрезидентът на SEAT за производството д-р Андреас Тостман е избран от Automotive News Europe за наградата Eurostars в категорията Производствен изпълнителен директор. Наградата е знак на признание за неговата кариера като изтъкнат изпълнителен директор сред европейските лидери на автомобилната индустрия и отлични постижения в управлението на производството.

Той изрази своята “благодарност и удовлетворение за признанието, резултат от целенасочена работа в екип, което дава възможност на SEAT да увеличи производството в завода Martorell с 60% през последните 6 години, като постоянно подобрява ефективността на нашите процеси и качеството на автомобилите ни. Целта ни е да продължим усилията си за повишаваме качеството и производителността, в допълнение към екологичната ефективност”.


По време на неговото ръководство фабриката SEAT в Martorell получи наградата Lean през 2013 г. и наградата Lean & Green Management през 2015 г., която оценява най-ефикасната фабрика в европейската автомобилна индустрия и отлично управление. Тази година фабрика SEAT Components получи наградата Industrial Excellence Spain. През изминалата година компанията е инвестирала над 17 млн. евро в подобряването на екологичните си показатели и разполага с програма за Ecomotive фабрика, насочена към оптимизиране ресурсите на бранда.

Фабриката Martorell на SEAT се нарежда на първо място в Испания по отношение на производството. През 2015 година SEAT регистрира най-високия си обем на производство от 2001 г. насам, с ръст от 7,8%, и приключи годината с общо 477 077 произведени автомобила. SEAT Ibiza и Leon са произведени там, както и Audi Q3, единственото Premium превозно средство, произведено в Испания.Акценти в кариерата


С докторска степен по машиностроене д-р Андреас Тостман се присъединява към Volkswagen през 1990 г. в областта на планирането продуктите на групата. От 1994 г. отговаря за областта на планиране на системата за силово задвижване на двигателя в Volkswagen Мексико. През 1995 г. поема отговорност за планиране на техническото проектиране и управление на системата за задвижване на двигателя за Volkswagen Group. През 1998 г. става мениджър "Производство" във фабриката "Фолксваген" в Залцгитер (Германия) и три години по-късно става директор на фабриката. През 2004 става Управляващ директор на Volkswagen Южна Африка и заема длъжността до 2007 г., когато е назначен за Председател на Управителния съвет на Volkswagen Slovakia. В тази функция д-р Тостман също пое отговорността за производството. От декември 2011 г. е изпълнителен вицепрезидент за производството на SEAT.