en:SEO Landing Pages:Connected cars BG/BG

Свързани автомобили, решения за свързаност

С модернизирането и напредъка на технологиите новите възможности, които преди можехме само да си представяме, се превръщат в реалност. Същото важи и за автомобилната индустрия, като автомобилите стават все по-свързани от ден на ден. От години SEAT залагат на автомобилната свързаност с визията Future Today.

Визията за бъдещето днес, която SEAT подкрепя, се основава на използването на най-съвременните технологии днес, за да създадем по-добро утре. Свързаността е един от основните стълбове на инициативата Future Today, като технологиите на SEAT като Full Link и приложението My SEAT са основни за тази идея.

Има много различни начини автомобилите да станат свързани. Шофьорите могат да контактуват с множество други точки за връзка, които ги заобикалят, в непосредствена близост или по-далеч. Понастоящем автомобилите могат да взаимодействат със заобикалящата ги инфраструктура, с други превозни средства, cloud-мрежа, пешеходци или комбинация от всички тези опции.

Тези типове връзки се означават като:
V2I – Vehicle to Infrastructure (автомобил към инфраструктура)
V2V – Vehicle to Vehicle (автомобил към автомобил)
V2C – Vehicle to Cloud (автомобил към облак)
V2P – Vehicle to Pedestrian (автомобил към пешеходец)
V2X – Vehicle to Everything (автомобил към всичко)

Какво са свързани автомобили?

По същество свързаните автомобили са автомобили, които са оборудвани с капацитет да взаимодействат с някоя от гореизброените точки за контакт. Обикновено контактът се осъществява чрез интернет връзка или чрез безжична локална мрежа.

SEAT предлага много решения, за да направят вашия автомобил свързана, като Full Link, инфотейнмънт системи и интеграция на Amazon Alexa. Технологичната система Full Link ви осигурява пълното преживяване със смартфона, докато шофирате, но по безопасен начин, така че не е нужно да се лишавате от концентрацията си върху пътя.

Благодарение на интеграцията на Android Auto, Apple CarPlay и MirrorLink в технологията Full Link на SEAT, водачите могат да имат достъп до съдържанието и функционалностите на телефона си директно чрез сензорния екран на цифровия кокпит на автомобила. Всяко шофиране става по-безопасно и забавно с Full Link, използвайки технологията Mirrorlink, за да ви осигури свързаност.

Вижте повече за Full Link в нашето видео:

Използване на Amazon Alexa в автомобили

На автомобилното изложение във Франкфурт през 2017 г. SEAT разкри, че ще бъде първият производител на автомобили в Европа, който интегрира Amazon Alexa в своите коли. Тази новаторска инициатива вече е налична в модели като хечбека Leon, SUV-а Ateca, градския автомобил Ibiza, кросоувъра Arona и ще се предлага в новия голям SUV Tarraco.

Услугите на Amazon с гласов контрол предлагат на потребителите разширена свързаност в автомобилите SEAT. Използвайки гласови команди, шофьорите ще могат да управляват личния си график, да намират песни и да казват на аудиосистемата на автомобила си каква музика да възпроизвежда, да намират интересни места по време на шофиране, да бъдат в течение с новините в реално време и да намерят най-близкото дилърство или малък сервиз за всякаква необходимост. Услугата може да се използва на английски или немски език.

Интеграцията на Amazon Alexa е особено полезна, ако се движите през места, които не познавате, например когато сте на почивка. Просто попитайте Alexa, вече интегрирана във вашия автомобил SEAT, за съвети или препоръки относно обекти наблизо, като ресторанти, интересни места, указания, поръчайте песни или намерете името на песента, която се възпроизвежда по радиото, и много други.

Full Link – автомобилно приложение за свързано шофиране

Във вашия SEAT можете да свържете автомобила си с приложението за свързване на автомобила Full Link, за да бъдете в течение с всичко, което се случва в автомобила ви. Това лесно за работа интерактивно приложение ви дава сигнали, отчети за състоянието и данни за пътуванията в най-удобните моменти.

Персонализирайте го към вашия автомобил и ще получите ценна информация за вашия автомобил, която може да ви каже кога трябва да посетите механик за рутинни проверки за поддръжка и дори можете да резервирате час за сервиз с дилър и механик направо от приложението.

Заявете тест драйв

Заявете тест драйв

Намерете дилър

Намерете дилър

Брошури и ценови листи

Брошури и ценови листи

Свържете се с нас

Свържете се с нас