bg:Собственици:EA189 Diesel Campaign BG/BG

Тук сме, за да ви помогнем.

Актуализирането на всеки SEAT е наш водещ приоритет

Грижата за нашите клиенти е наш приоритет номер едно. Ето защо Volkswagen AG работи непрекъснато, за да намери техническо решение за автомобили SEAT с дизелов двигател EA189, участващи в казуса с Nox-емисиите. Имаме удоволствието да Ви информираме, че сега имплементираме решението за всички участващи автомобили.

Бихме искали да ви поканим да си уговорите час среща в официален сервизен център на SEAT за внедряването на актуализацията на софтуера напълно безплатно.

Бихме искали също така да поясним, че всички нови автомобили SEAT, оборудвани с двигатели EU6, не участват в този проблем. Нито един от автомобилите, които SEAT в момента произвежда, няма двигател EA189. Във всеки случай, моля, бъдете сигурни, че всички автомобили на SEAT отговарят на най-високите възможни стандарти за техниката и за безопасността.

EA189 техническо видео

Открийте цялата релевантна информация в следващото видео.

Проверете лесно вашия автомобил

Лесно е да разберете дали вашият автомобил има нужда от ъпдейт. Просто въведете вашия VIN-номер в телефона и ние ще ви кажем дали е необходимо.

VIN (шаси) номер

Кой е моят VIN номер?

Вашият VIN номер е просто поредица от 17 букви и цифри, която е уникална за вашия автомобил. Тя ни дава възможност да разберем дали вашият автомобил има нужда от ъпдейт.

Как да намеря моя VIN номер?

Най-лесният начин да го откриете, докато сте извън автомобила, е като гледате към волана през предното стъкло – ще го видите гравиран в самото стъкло.

Къде другаде мога да намеря моя VIN номер?

Вашият VIN може да бъде открит, като просто проверите секцията E на вашия талон. И тъй като е Vehicle Identification Number (идентификационен номер на МПС), той е напълно уникален за вашия автомобил.

Icon card

Кой е моят VIN номер?

Вашият VIN номер е просто поредица от 17 букви и цифри, която е уникална за вашия автомобил. Тя ни дава възможност да разберем дали вашият автомобил има нужда от ъпдейт.

Icon card

Как да намеря моя VIN номер?

Най-лесният начин да го откриете, докато сте извън автомобила, е като гледате към волана през предното стъкло – ще го видите гравиран в самото стъкло.

Icon card

Къде другаде мога да намеря моя VIN номер?

Вашият VIN може да бъде открит, като просто проверите секцията E на вашия талон. И тъй като е Vehicle Identification Number (идентификационен номер на МПС), той е напълно уникален за вашия автомобил.

Често задавани въпроси


С мярката за изграждане на доверие SEAT уведомява своите клиенти, че ще разгледа всички оплаквания, за които е установено, че са възникнали в резултат на прилагането на техническата мярка за автомобили с дизелови двигатели тип EA189 и които са свързани с определени части от двигателя и системата за пречистване на отработените газове.

Мярката за изграждане на доверие обхваща общо 11 компонента в системата за рециркулация на отработените газове, системата за впръскване на горивото и системата за пречистване на вредните емисии: ламбда сонда, температурен датчик, EGR клапан, EGR сензор за измерване на разликата в налягането, инжектор, помпа за високо налягане, горивна рейка, клапан за контрол на налягането, сензор за налягане, тръбопроводи за високо налягане.

Мярката за изграждане на доверие се прилага за период от 24 месеца от момента, в който автомобилът получи техническото подобрение, и само за автомобили с пробег под 250 000 километра в момента на имплементиране на мярката за изграждане на доверие (което се случи по-рано).

Това се отнася и за всички клиенти, чиито засегнати автомобили вече са били ъпдейтнати.

 

Мярката за изграждане на доверие няма отношение към позицията на SEAT, че техническите мерки не оказват отрицателно въздействие върху продължителността на живота на двигателя и системата за пречистване на отработените газове. Регулаторните институции потвърдиха, че техническите мерки отговарят на всички законови изисквания и не оказват неблагоприятно въздействие върху данните за разхода на гориво, данните за емисиите на CO2, мощността на двигателя, максималния въртящ момент и шумовите емисии. С мярката за изграждане на доверие SEAT изпраща ясен сигнал, че ъпдейтът няма отрицателни ефекти върху продължителността на живота на автомобила. Тази мярка трябва да служи за укрепване на доверието на клиентите в техническата мярка и да насърчава повече клиенти да актуализират своите автомобили.

Подробна информация за общите условия на мярката за изграждане на доверие е достъпна от всички оторизирани дилъри и сервизи за тяхната марка автомобили, както и онлайн.

Разбира се, всички клиенти могат да се свържат и с центъра за обслужване на клиенти по пощата, чрез имейл или телефон.

С помощта на мярката за изграждане на доверие SEAT уведомява своите клиенти, че ще разгледа всички оплаквания, за които е установено, че са възникнали в резултат на прилагането на техническата мярка за автомобили с дизелови двигатели тип EA189 и които са свързани с определени части от двигателя и система за пречистване на отработените газове. Мярката за изграждане на доверие се прилага за период от 24 месеца от момента, в който автомобилът получи техническата мярка като подобрение и само за автомобили с пробег под 160 000 мили в момента на изпълнение на мярката за изграждане на доверие (което настъпи по-рано).

SEAT has always said that implementing the technical measure has no adverse impact on fuel consumption figures, CO2 emissions figures, engine output, torque, noise emissions, or durability of the engine and its components. All figures relevant to type approval for the vehicle will remain valid.  The regulatory authorities have expressly confirmed that the regulatory requirements are met. The confirmation also applies to the durability requirements for emission control systems.  The Trust Building Measures has no bearing on this position.

With the Trust Building Measure, SEAT is sending a clear signal that the update has no negative effects on vehicle durability. This measure should serve to strengthen customer confidence in the technical measure and should encourage more customers to have their cars updated.

Customers can soon receive detailed information about the terms and scope of the Trust Building Measure from all authorized dealers and workshops for their respective vehicle brand.

Мярката за изграждане на доверие се прилага за всички модели на Volkswagen, Audi, Seat, Skoda и Volkswagen лекотоварни автомобили с дизелови двигатели тип EA189, които са получили техническото подобрение.

Мярката за изграждане на доверие ще бъде предложена на всички клиенти на SEAT, чиито автомобили са оборудвани с дизелов двигател тип EA189 и които подлагат своя автомобил на ъпдейт като част от сервизната 23S1 във връзка с казуса около дизелите. Тя се прилага само за автомобили с пробег под 160 000 мили в момента, когато се прилага мярката за изграждане на доверие. За да отговарят на изискванията, клиентите трябва да представят доказателство, че всички препоръчани от производителя сервизни дейности са изпълнени (т.е. това се отнася за автомобили с пълна сервизна история).

Мярката за изграждане на доверие се отнася и за всички клиенти, чиито автомобили отговарят на изискванията, вече са получили техническата мярка за подобрение, считано от датата на получаването й (при условие че са изпълнени всички други изисквания за мярката за изграждане на доверие). Мярката за изграждане на доверие е свързана с идентификационния номер на автомобила и би се отнесла до нов собственик, ако автомобилът бъде продаден в рамките на 24-месечен период, обхванат от критериите за кандидатстване.

Мярката за изграждане на доверие се прилага по целия свят с изключение на САЩ, Канада и Южна Корея, които са предмет на различни регулации.

Мярката за изграждане на доверие обхваща общо 11 компонента в системата за рециркулация на отработените газове, системата за впръскване на горивото и системата за пречистване на емисиите: ламбда сонда, температурен датчик, EGR клапан, клапан за рециркулация на отработените газове, сензор за разлика в налягането на отработените газове, инжектор, помпа за високо налягане, горивна рейка, клапан за контрол на налягането, сензор за налягане, тръбопроводи за високо налягане.

Мярката за изграждане на доверие няма отношение към позицията на SEAT, че техническите мерки не оказват отрицателно въздействие върху живота на двигателя и неговите компоненти. Регулаторните органи потвърдиха, че техническите мерки отговарят на всички законови изисквания и не оказват неблагоприятно въздействие върху данните за разхода на гориво, данните за емисиите на CO2, мощността на двигателя, въртящия момент и нивата на шум.

В допълнение към условията, посочени по-горе:

1) Мярката за изграждане на доверие:

 • може да се направи, оцени и използва само от оторизиран дилър,
 • се отнася за оплаквания само за използвани материали и труд, извършени по следните компоненти на EGR-системата, системата за впръскване на горивото и системата за пречистване на емисиите: ламбда сонда, температурен датчик, EGR клапан, клапан за рециркулация на отработените газове, сензор за разлика в налягането на отработените газове, инжектор, помпа за високо налягане, горивна рейка, клапан за контрол на налягането, сензор за налягане, тръбопроводи под високо налягане.
 •  не покрива заместващи автомобили, извънредни разходи, повреди и т.н.

(2) важи, при условие че:

 •  засегнатият автомобил с мотор EA 189 е част от сервизната акция 23S1
 • автомобилът е сервизиран правилно съгласно сервизните планове, ъпдейти и сервизни акции, както изисква SEAT

(3) и се прилага, при условие че не става въпрос за никой от следните случаи:

 • случаи на естествено износване, т.е. нормално износване на автомобила
 • собственикът или неуполномощен сервиз или дилър не е извършил правилно ремонт/обслужване (напр. при използване на неоригинални части)
 • инструкции за експлоатация, ремонти и грижи за автомобила, посочени в ръководството за употреба, не са изпълнени
 • автомобилът е бил увреден от трети страни или външни фактори – напр. авария, гръмотевична буря, градушка, наводнение и др., което е причинило оплакването относно проблема
 • всякакво оплакване относно филтъра за твърди частици вследствие на задръстване
 • на автомобила са поставени/сменени части по неодобрен начин (напр. чиптунинг),
 • автомобилът е използван в нетипични условия, напр. в автомобилни състезания или просто в условия на претоварване,
 • собственикът на автомобила не е подал оплаква в разумни времеви рамки, собственикът на автомобила не е дал на SEAT възможността да се справи с проблема в разумен срок.

Да. Както по-горе, мярката за изграждане на доверие се разпростира и върху всички клиенти, чиито автомобили отговарят на изискванията, вече са получили техническата мярка, считано от датата на получаването й (при условие че са изпълнени всички други изисквания за мярката за изграждане на доверие).

Ако при някой клиент вече са възникнали разходи за съответната дейност, извършена на неговия автомобил, за която е установил, че са възникнали в резултат на прилагането на техническата мярка, 23S1 ще се радва да проучи дали тези разходи ще бъдат покрити от 23S1. Всички искания за такъв тип покриване на разходите трябва да бъдат отправени до оторизиран 23S1 сервизен партньор в същата държава, в която дейността е била извършена преди 31 декември 2017 г

SEAT е оборудвал общо 700 000 автомобила със засегнатия дизелов двигател (EA 189) от приблизително 11 милиона, обявени от Volkswagen AG. Тези 700 000 автомобила са продадени от глобалната мрежа за продажби на SEAT.

На този уебсайт сега вие можете да проверите дали вашият SEAT е засегнат, използвайки Vehicle Identification Number (VIN). Можете и да се свържете с нашия център за грижа за клиента: customercare@seat.bg

VIN-номерът е уникална комбинацияот 17 цифри и букви; той е записан в талона за регистрация на вашия автомобил.

Засегнатите автомобили са с дизелови двигатели Евро 5 от семейството EA 189 с работен обем 1,2, 1,6 и 2,0 л и 3 и 4 цилиндъра.

SEAT ще ви информира за подробностите, които се отнасят до засегнатите автомобили. Можете да продължите да използвате автомобила си напълно безопасно във всекидневието.

Потвърждаваме, че всички засегнати автомобили са абсолютно безопасни за пътя. Разследването се отнася само за емисиите на двигателя.

Volkswagen AG в момента води разследване за това дали има или няма отклонения от европейските регулации за емисиите. Ще ви информираме възможно най-бързо.

Ако трябва да бъде проведена процедура в сервиза, собствениците ще бъдат известени да отидат в сертифициран сервиз за изпълнение на необходимите технически операци. Volkswagen AG гарантира, че няма да ви струва нищо. В допълнение, има инструмент, достъпен за вас, който да верифицира дали вашият автомобил е засегнат или не.

Volkswagen AG поема пълна отговорност и ще поеме разходите по всички необходими мерки, ако има такива.

Всички нови автомобили SEAT в ЕС, отговарящи на нормата EU6, отговарят на законовите изисквания без изключение.

Въпреки че не можем да потвърдим, че автомобилите SEAT, оборудвани с дизелови двигатели EA 189 EU5, не отговарят на всички приложими пазарни разпоредби, решихме временно да спрем продажбите и доставките на всички нови автомобили SEAT, оборудвани с такива двигатели. Като предпазна мярка и в съответствие с приложимите (в Испания) правила.

Не. Всички автомобили са безопасни за шофиране и за пътищата.

Не, всички нови автомобили SEAT в ЕС, отговарящи на нормата EU6, отговарят на законовите изисквания без изключение.

За вашето пълно спокойствие решихме временно да спрем продажбите и доставките на всички нови автомобили на SEAT, оборудвани с такива двигатели, като предпазна мярка. Освен това новопроизведените автомобили вече не разполагат с този двигател.

Засегнатите модели са: SEAT Ibiza IV, Leon II, Altea, Altea XL, Altea Freetrack, Toledo III, Toledo, Exeo, Exeo ST и Alhambra.

Моля, свържете се с вашия оторизиран сервиз SEAT.

Моля, свържете се с вашия оторизиран сервиз SEAT.

Подходящото решение за всеки клиент се определя от съответния оторизиран сервизен партньор въз основа на информацията, предоставена от клиентите, в тясна връзка с отдела за обслужване на клиенти на съответната марка във Volkswagen Group..

Да.

Засегнатите клиенти могат да бъдат сигурни, че техническите мерки ще бъдат успешно приложени и няма да окажат неблагоприятно въздействие върху данните за разхода на гориво на автомобила, емисиите на CO2, мощността на двигателя, максималния въртящ момент или емисиите на шума. Това беше ключово условие за одобрение на техническата мярка от властите. Ако обаче имате проблем с автомобила си, моля, свържете се с най-близкия оторизиран сервиз.

Да, ще получите потвърждение от сервиза на SEAT след успешното изпълнение на техническата мярка. Ако загубите това потвърждение или не сте го получили, моля, свържете се с вашия сервизен партньор на SEAT.

Когато при даден собственик има техническите мерки са имплементирани в автомобила, клиентът решава сам. Отбелязваме обаче, че в онези страни, в които съответните органи са разпоредили изтеглянето от клиентите, те могат да наложат санкции, ако техническите мерки върху засегнатия автомобил не бъдат изпълнени в рамките на определен период от време.

В модула за управление на двигателя на автомобили със засегнатите двигатели е използвана софтуерна функция, която разпознава кривата при официалния тестов тип. В зависимост от разпознаването на кривата на работа на двигателя, модулът за управление на двигателя преминава в два различни режима: режим 1 с оптимално ниво на NOx за условия на изпитание или режим 2 за оптимални нива на прахови частици при шофиране на пътя.

Ще трябва да регистрирате колата си в този автомобил. Обикновено властите ще ви информират, че трябва да получите актуализацията в рамките на определен период от време. Моля, свържете се с вашия сервизен партньор на SEAT във вашата нова държава.

Основна информация за защита на данните

Контрол на данните:
Аутотехника ООД

Цел:
Проверка дали автомобилът ви е със засегнат дизелов двигател на Volkswagen и се свързваме с вас, за да управляваме вашата заявка.

Легитимност:
Съгласие на субекта на данните.

Свързани лица:
За да управлявате вашата заявка, когато е необходимо, Аутотехника ООД. може да съобщи вашите лични данни на Вносителя във вашата страна или във вашия сервиз SEAT. Ако вашият вносител или сервиз SEAT се намира извън ЕС, това може да включва необходимо международно прехвърляне на вашите данни.

Права на субектите:
Имате право да се противопоставите на обработването, достъпа, коригирането и изтриването на данните, както и други права, които са подробно описани в Политиката за поверителност, чрез писмено искане до София, бул. Никола Вапцаров 53 или чрез изпращане на имейл на: customercare@seat.bg

Допълнителна информация:
Допълнителна информация може да бъде намерена в Политиката на поверителност.

* Този уебсайт е създаден от SEAT, S.A. („SEAT“), за да предостави информация за автомобилите, сглобени със засегнат дизелов двигател Volkswagen. Попълвайки формуляра, наличен на уебсайта [и кликнете върху квадратчето за отметка], вие безусловно гарантирате и заявате, че:

- Вие сте законният собственик на превозното средство, чийто VIN номер е предоставен чрез формуляра, или че сте законният представител на всеки такъв собственик и изрично сте упълномощени да преглеждате тази информация; и

- Няма да разкривате, с изключение на упражняване на законни права, на които може да имате право, всяка информация, до която можете да получите достъп. Между другото, няма да публикувате нито офлайн, нито онлайн, VIN номера или друга информация, достъпна на уебсайта, създаден от SEAT.

Моля, имайте предвид, че системата проверява само VIN номера на марката SEAT и резултатът ще зависи пряко при правилното въвеждане на данните.

Предоставената информация, неволните грешки и пропуски, изключени, съвпадат с въведения VIN номер.

Нарушаването на което и да е от горепосочените представителства ще има правни последици, тъй като SEAT има право да предявява каквито и да е действия, разрешени от закона, в защита на законните си интереси.

Всички лични данни, предоставени чрез формата, ще бъдат включени в данни, подадени от SEAT, със седалище в Autovía A-2, km 585, 08760 - Martorell (Испания) и ще бъдат обработвани само за управление на вашето запитване.

Потребителят упълномощава SEAT, S.A. да прехвърля данните, предоставени чрез формата, на вносителя на неговата страна за същите цели, описани по-горе. Информацията за вносителя може да бъде намерена в местните уебсайтове на SEAT. Можете да получите достъп до местните уебсайтове на SEAT, като кликнете върху „Промяна на страната“ (връзка, разположена в долната част на този уебсайт).

Имате право да упражнявате, при условията и реда, предвидени в приложимия закон, правото на достъп до, поправяне и/или анулиране на личните Ви данни, както и да откажете дадена обработка на данни чрез комуникация, адресирана до customercare@seat.bg

icon ico-next-gray
Show more
Заявете тест драйв

Заявете тест драйв

Намерете дилър

Намерете дилър

Брошури и ценови листи

Брошури и ценови листи

Свържете се с нас

Свържете се с нас